νεα / ενημερωση

Ως Σύλλογος Πολιτισμού "Παύλος Killah-P Φύσσας" είμαστε συγκλονισμένοι/ες και οργισμένοι/ες για τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από οργανωμένο ναζιστικό τάγμα με οπαδικό προκάλυμμα. Το κομβόι των νεοναζί, ενώ ήταν γνωστό ότι διασχίζει την Ελλάδα, αφέθηκε επί ώρες ανενόχλητο να φτάσει στον προορισμό του, να εξοπλιστεί και να επιτεθεί σε όποιον του αντισταθεί. Αυτή η στάση του κρατικού μηχανισμού απέναντι στις φασιστικές συμμορίες είναι ο κανόνας που οπλίζει τα φασιστικά μαχαίρια και συνεπώς δεν προκύπτει από επιμέρους ατομικές ευθύνες αλλά από πολιτικές αποφάσεις. Όπως σε πολλές βαλκανικές χώρες, έτσι και στην Ελλάδα οι φασίστες που στηρίζονται οικονομικά και επικοινωνιακά από συγκεκριμένα συμφέροντά επιχειρούν να εκκολαφθούν στις κερκίδες, τα σχολεία και τις πλατείες μας.

Από πλευρά μας, τιμώντας την ιστορία μας, τους ανθρώπους και τις αξίες μας, καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας να μην αφήσουμε σπιθαμή δημοσίου χώρου και λόγου στους φασίστες. Να μην επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη. Να μην κάνουμε βήμα πίσω.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

"ΠΑΥΛΟΣ KILLAH-P ΦΥΣΣΑΣ"

8/8/2023

Ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» με χαρά θα βρεθεί στο Φεστιβάλ Πορτοκαλιάς του Συλλόγου Πορτοκαλιά Καραβά.

Με την έκθεση "ΑΝΤΙ ΛΗΨΕΙΣ" της Γιώτας Εφραιμίδου:

Οι «ΑΝΤΙ ΛΗΨΕΙΣ» ταξιδεύουν στα Κύθηρα!

Έκθεση φωτογραφίας από τη Γιώτα Εφραιμίδου στο σχολείο του Καραβά Κυθήρων.

Το Φεστιβάλ Πορτοκαλιάς 2023 ανοίγει τις πόρτες του για την φετινή σεζόν φιλοξενώντας την πιο επίκαιρη από ποτέ, έκθεση φωτογραφίας της Γιώτας Εφραιμίδου, με τίτλο «ΑΝΤΙ ΛΗΨΕΙΣ». Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια των δράσεων του Φεστιβάλ Πορτοκαλιάς 2023 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πορτοκαλιά Καραβά» σε συνεργασία με τον Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας».

Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 στις 19.00 παρουσία δυο εκ των πρωταγωνιστών της έκθεσης, της Μάγδας Φύσσα και του Ιάσωνα Αποστολόπουλου, μαζί με άλλα μέλη του συλλόγου.


"Έχουμε 1.208 συμμετοχές δημιουργών που θέλουν μέσα από τα έργα τους να φωνάξουν δυνατά το μήνυμά τους. Να ταρακουνήσουν τον κόσμο»

Ο Αλεχάνδρο Γκονζάλες Ινιάριτου είχε πει ότι «το σινεμά είναι ένας καθρέφτης μέσα από τον οποίο πολλές φορές βλέπουμε τον εαυτό μας».

Ισως αυτό είναι που μας έκανε να ασχοληθούμε με το σινεμά και να δημιουργήσουμε το Solidarity Film Festival "Killah P" . Η ανάγκη να δούμε τη δουλειά ανθρώπων που καθρεφτίζουν την ψυχή τους στις ταινίες τους και κάπως έτσι να δούμε ότι δεν είμαστε μόνοι.

Όλη η συνέντευξη, στην ΑΥΓΗ (πατήστε στη φωτογραφία για το σύνδεσμο)


5ο Ελευθεριακό Φεστιβάλ Κοινωνικής, Ταξικής και Διεθνιστικής Αλληλεγγύης

Πρώτη ημέρα- Παρασκευή 7/7

18:00: Βιβλιοπαρουσίαση "Ο Ντουρρούτι στον λαβύρινθο" του Miguel Amorós από τις Ελευθεριακές Εκδόσεις Ναυτίλος

20.00: Ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει

Εισηγητική τοποθέτηση από την Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

Συμμετέχουν: Μάγδα Φύσσα, Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας», αναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια & ενημέρωση για το εν εξελίξει εφετείο της Χ.Α. από την Μαρίνα Δαλιάνη - Δικηγόρο

22:00: Λαϊκό- παραδοσιακό γλέντι

Γκιντίκι και Φιλεντέμ

Η Ακροδεξιά σήμερα στην Ελλάδα και διεθνώς. Νέες προκλήσεις για το αντιφασιστικό κίνημα.

Συντονισμός: Αγγελική Βαλσαμάκη, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

Σεραφείμ Σεφεριάδης: Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και διεθυντής εργαστηρίου Συγκρουσιακής Πολιτικής Παντειου, Κατερίνα Λαμπρινού, διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιώργος Σουβλής, διδάσκων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Περιοδικό Jacobin Greece, Τακής Γιαννόπουλος, Antinazi zone

Παρέμβαση: Μάγδα Φύσσα, Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμιας


Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας φέρνει μαζί του την ορμή και τη διάθεση των πολλών που στέκονται στο πλάι των μεταναστ(ρι)ών ενάντια στο ρατσισμό. Τη διάθεσή τους να συναντηθούν, να χορέψουν, να αγκαλιαστούν, να μετατρέψει το ζόρι σε ένα συλλογικό δάκρυ, ένα συλλογικό γέλιο.

Στον αντίποδα των επίσημων κρατικών εορτασμών και των παρελάσεων, τα Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ είναι οι δικές μας γιορτές, οι γιορτές των από τα κάτω, είναι εδώ αποδεικνύοντας την αξία της αλληλεγγύης και του αγώνα.

Το 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας, απλώνει ένα φως πέρα από τη σκιά των εκλογών και των ρατσιστικών κρατικών πολιτικών. Μπλέκει φυλές, γλώσσες, γεύσεις και ακούσματα αμφισβητώντας όσο μπορεί την κυριαρχία.

Για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, εθνικισμούς, ρατσισμό και καταπίεση.

Μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο! 

Στηρίζουμε την 1η αυτοοργανωμένη πορεία ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στα Χανιά και κάθε κοινότητα ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να ζήσουν όπως επιλέγουν.

Καμία ανοχή - κανένας χώρος στο σκοτάδι του φασισμού.

Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

2ο Solidarity Film Festival "Killah P".

Εδώ μπορείτε να υποβάλετε την ταινία σας μέχρι 31 Ιουλίου 2023.


Το Solidarity Film Festival Killah P είναι ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε το 2021 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα (Killah P).

Αντιλαμβανόμαστε τον κινηματογράφο ως εργαλείο προσωπικής καλλιέργειας και συλλογικής έκφρασης, που μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός κόσμου απαλλαγμένου από το δηλητήριο του φασισμού, του ρατσισμού, των κοινωνικών αποκλεισμών και του πολέμου, ενός κόσμου όπου η διαφορετικότητα δεν θα χωρίζει αλλά θα ενώνει τους ανθρώπους σε μια πολύχρωμη και πολυποίκιλη κοινότητα.