Το Solidarity Film Festival Killah P είναι ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε το 2021 στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, ως σημείο συνάντησης δημιουργών και κινηματογραφιστών (ερασιτεχνών και επαγγελματιών), με σκοπό την προβολή της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου.

Οραματιζόμαστε ένα κινηματογράφο, εργαλείο προσωπικής καλλιέργειας και συλλογικής έκφρασης, ο οποίος θα προβάλει έναν κόσμο απαλλαγμένο από το δηλητήριο του φασισμού, του ρατσισμού, των κοινωνικών αποκλεισμών και του πολέμου. Έναν πολύχρωμο κόσμο όπου η διαφορετικότητα δεν θα χωρίζει αλλά θα ενώνει τους ανθρώπους σε μια πολύχρωμη και πολυποίκιλη κοινότητα.

Το 2o Solidarity Film Festival Killah P θα πραγματοποιηθεί στο Κερατσίνι από τη 1 έως τις 5 Νοεμβρίου 2023. Στους σκοπούς του φεστιβάλ είναι και η ανάδειξη των δημιουργικών αναζητήσεων των νέων, μέσα από τις κινηματογραφικές συμμετοχές σχολικών ομάδων ή μεμονωμένων νέων.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ – και με διάθεση την ανάδειξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας – διοργανώνουμε Εργαστήρι Κινηματογράφου και καλούμε τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν, τους καθηγητές που επιθυμούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ομάδων κινηματογράφου, αλλά και οποίον άλλο θέλει να συμμετέχει.

Στο εργαστήρι, μέσα από την πρακτική μέθοδο κυρίως, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τα εκφραστικά μέσα του κινηματογράφου και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται. Ανιχνεύουμε τα μυστικά της εικόνας και του ήχου και βρίσκουμε δρόμους δημιουργικής έκφρασης. Η πρακτική επαφή με την κάμερα μας κάνει να δούμε τον κινηματογράφο με άλλο τρόπο. Οι συμμετέχοντες με ομαδική δουλειά, και αναλαμβάνοντας διάφορους ρόλους, στοχεύουμε στη δημιουργία της δικής τους ταινίας μικρού μήκους, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να γίνουν και δημιουργοί!